ANASAYFA HABER ARA RSS KAYNAĞI FOTOĞRAF GALERİ KÜNYE   Üye Ol - Üye Girişi 
 
12. Cumhurbaşkanı Kim Olacak? - (01.01.2012 11:02:36)
  Çok Okunan Yazılar
KIBRISCIK YAYLALARI HİZMET ÇOŞKUSU...
MENGEN VE AŞÇILIK SANATI...
Bir yer düşünün,iki dağ arasında kalan...
Berlin Duvarı'nı futbolla yıkıyoruz...
MENGENİN TARİHİ HİÇ BİRİMİZİ AFFETMEZ.....
Yemek fotoğrafçılığı......
Chef Cihan Erdogan Tokyo'dan yaziyor...
Benim bir babam vardı......
Edebiyatçılar... Haydi kaleme sarılın......
Havva AKKA 19.02.2012
cips üreticileri dikka
dursun dem 11.02.2012
sayın hocamıza
aytekin 08.02.2012
Kanser zor hastalık
saci ASLAN 16.11.2011
harika
M. BİLAL A 03.11.2011
DAHA GÜZEL BİR İŞVAR
aytekin 31.10.2011
Bilgilendirme
ahmet cele 30.10.2011
kurbanlık
Ahmet ERMİ 30.10.2011
çocuklar için sevindir
Özpelit 23.10.2011
Tufan Özyamak
ali yorulm 14.10.2011
hayırlısı olr inşaalla
meltem KOZ 12.10.2011
tam zamanı
Mine TAŞGÖ 02.10.2011
ÇOK GÜZEL
tufanözyam 09.06.2011
Teşekkür
Selçuk Çol 07.06.2011
Ellerine sağlık güzel
aytekin 18.05.2011
Tebrikler
SUPHİ SEZE 16.04.2011
öğrencilere saygı göst
Aytekin 14.04.2011
Geçmiş olsun
sevda ve 11.04.2011
tuba büyüküstüne
SERAP DORU 05.04.2011
TEBRİK EDERİM
şahin yerl 04.01.2011
belediye nasıl çalışıy
Ali Yaşar 20.12.2010
Destekliyorum
TURGAY ÜST 06.12.2010
SELAMLAR
Şükrü Köro 07.11.2010
Geçmiş olsun
aytekin 31.10.2010
GEÇMİŞ OLSUN
başar varo 04.10.2010
gaza gelmeyin.
İsmail Kar 29.08.2010
Aşcılık - MENGEN
Sercan SEZ 20.08.2010
SN ADNAN KARATAŞ
eren akdoğ 29.07.2010
teşekkür mesajı
yorum cu 29.07.2010
dilbilgisi
adnan kara 29.07.2010
yanlış
Konya'dan dünyaya meyve cipsi
Konya'dan dünyaya meyve cipsi

Büyült / Küçült : 14 Punto 16 Punto 18 Punto Tarih : 29.03.2009 10:02:10

Konya'dan dünyaya meyve cipsi

Konya'da ilk defa bir firma yağsız organik meyve cipsi üretti.

Uzun süren çalışmaların sonucunda yağ ve kimyasal madde kullanılmadan meyve cipsi üretimi yapan Meycips adlı firma, ürettiği cipsleri dünyaya ihraç etmeye hazırlanıyor. Konu ile ilgili bilgi veren Meycips Yetkilisi Miyase Sesli, bir yıla yakın bir süredir meyve cipsi hakkında uzman kadrolarla çalışma yaptıklarını, Ziraat Mühendisi Ömer Satin'in teknik bilgileri doğrultusunda uzman kadrolarının çalışmasıyla organik olarak ürettikleri meyvelerden organik meyve cipsi üretimini gerçekleştirdiklerini söyledi. Sesli, Ürünlerin imalatında yağ ve kimyasal madde kullanılmadığına dikkat çekti.Sesli, "Çalışmalarımızın sonucunda elde ettiğimiz ürünlerimizi 3 bin 37 aile üzerinde anket çalışmasıyla tamamlamış olduk. Tüke-ticilerden büyük ilgi gördük" dedi.
Elma, armut, ayva, patates, pancar ve havuçtan organik meyve cipsi ürettiklerini ifade eden Sesli, "Ürünlerimizde yağ ve kimyasal madde bulunmaması, besleyici olması, kilo aldırmaması, sağlıklı olması diğer yağda kızaran cipslerden farklılığımızı ortaya koymaktadır. Cipslerin üretiminde yağ kullanılmaması ve besleyici özellikte olmasının çocuklar ve büyükler için sağlık açısından önemli bir çalışma olduğu kanaatindeyiz. Artık anne ve babaların yüzü gülecek, çocuklarına meyve cipslerini besleyici ve sağlıklı olmasından dolayı tebessümle ve gönül rahatlığı ile kendi elleriyle yedirecekler. Tamamen sağlıklı, doğal ve besleyici olan ürünlerimiz gıda kodeksine de uygundur" diye konuştu.
Ürünlerini Meycips markası altında tüketiciye ulaştırmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Yönetim Kurulu Üyesi Burak Satin ise en kısa sürede meyve cipsi ile ilgili yatırımlara başlayacaklarını, yatırımın Konya ve Akşehir'de planlandığını söyledi. Bu bölgelerde uygun yer tespiti yapıldığını bildiren Satin, organik meyve cipsilerinin en kısa zamanda tüketiciye ulaştırılacağını kaydetti.

Organik pazarın yeni misafiri; meyve cipsi

Aklı insanın çarpıcı özelliği, gelecekle ilgili öngörüde bulunabilmesidir. Bilim adamı bilgisini bu öngörülerle harmanlayarak, üretime katılmak için kendini zorlar. En büyük gayesi topluma faydalı olabilmektir. İnancımız gereği zaten yatmadan önce,"bugün ne yaptık?" sorusuna uygun cevabı verebilme kaygısı değil midir en büyük farkımız?
Kişi, toplumun ona biçtiği rolü sorgusuz kabul ettiğinde beyin ön bölge ağ sistemi gelişimi sağlanamayacak, var olan yapısal özellikler korunarak gelişim göstermediğinden yeni gelişen olaylara uyum sağlanamayacak ve sonuçta akıl özellikleri gelişimi sekteye uğrayarak sabit fikirli, muhafazakâr kişilik özellikleri korunacaktır. Çünkü aklın zayıf olmasını sağlayan neden, o ana kadar sürdürülen "yaşam biçimi"dir. Oysa araştıran, sorgulayan beyinde ağ sistemleri ya da alternatif düşünce biçimleri gelişim gösterir.
Geçen akşam herkesin gittiği yoldan gitmeyip araştıran sorgulayan bir beyinle tanışmanın mutluluğunu yaşadım. Bu beyin, organik beslenmenin önemini anlayıp bilimsel bir buluşa imza atmış,
"Ziraat Mühendisi Ömer SATİN"
Peki, neler mi var Ömer Beyin portföyünde?
Sağlıklı bir beslenme.
O insanların damak anlayışından kolay vazgeçemeyeceğini bildiği için, alternatif üretmek için çıkmış yola.
Organik pazara sunduğu besin “MEYVE CİPSİ”
Evet, yanlış duymadınız beslenme kültüründe asrın sevilen ve de aranılan haylazını, insanlığın vazgeçilmezlikler dünyasına zararlarından aklayıp sunmanın telaşında Ömer Satin.
Bu uğurda hedefi, sağlığı meyve tadında bağımlılarıyla buluşturmak. Tadına bakıyoruz getirdiği ürünlerin.
Rengi, içeriği tamamen doğal, tadı ise mükemmel. Ve tevazusuna şaşırıyorum.
Çünkü Ömer Bey damak tadında önemli bir paya sahip "cips" sektöründe meyveleri öyle bir teknikle hazırlamış ki, hem damak zevki, hem de sağlıklı beslenme konusunda sektöründe çığır açacak nitelikte.
Ayinesi iştir kişinin lafa bakılamaz. Ürünü gördük, tadına baktık. Lakin atasözünün aksine, Ömer Bey'in sözünü de bakmak istiyoruz.
Hülasa bu kalite kafamızı karıştırdı. Haliyle bu konuda en iyi bilgiyi verecek, bu işin mucidi Ömer Satin.
Önce yaşadığı zorlukları anlatıyor. (Ben özel olduğunu belirttiği için şimdilik bu konulara kendinden izin almadan girmeyeceğim)
Sonra birkaç kelamda kendi yaşadığımız zorluklardan dem vuruyorum.
Çayların gelmesiyle oluşan sessizlik ortamını fırsat bilerek genç beyinin gözlerinin içindeki ateşe bakarak sorumu yöneltiyorum.
Üstat diye sesleniyorum Ömer Bey'e gönül rahatlığıyla,
-Şimdi sen anlat bu yolcuğa çıkış öykünü…
Beslenme konusun da ön bilgi verme adına başlıyor konuşmasına.
Ve bu konuda paylaşımlarını şu kararlı cümlelerle özetliyor:
-Sağlıksız beslenme konusunda bilinçsiz bir nesil oluşmakta, bunun sonucunda ise hastalıklar artmaktadır.
En büyük tehdit artan kanser vakaları, bu hastalığın en büyük nedenlerinden birisi olarak da; raf ömrü uzun olan gıdalar, trans yağlarla imal edilen ürünler, gazlı içecekler, cipsler, hormonlu meyve sebze vb. gıdalar, gösteriliyor.
Elbette bununla birlikte, sigara, kirlenen çevre, içme suları, atıklar vb. birçok etkenden de var ama raf ömrü uzun olan gıdalar ilk sıralarda geliyor.
Şu anda köylerimizde dahi, doğal ortam olmasına rağmen raf ömrü uzun olan gıdaların tüketimi artmış vaziyette.
Yani eskisi gibi düşmanlarımızın, tanklarla, toplarla gelip ülkemizi işgal etmesine gerek yok. Bile bile kendimizi zehirliyor ve zehirletiyoruz, üstüne bir de para veriyoruz. Bu gidişle ileriki yıllarda bütçemizin çok büyük bir kısmı (zaten gidiyor) sağlık harcamalarına gidecek. Hastalıklı bir toplumdan ne fayda geleceğini siz hesaplayın.
Kendimizi ve çocuklarımızı elimizden geldiği ölçüde doğal gıdalarla beslemenin yolunu arayalım ve besleyelim. Zararlı gıdalardan uzak tutalım
Gidilen yol yanlış; değişmeli, değişim göstermeli!
- Peki, bu toplum beslenme alışkanlığını nasıl değiştirecek, insanlığın çoğu damak zevkinden dolayı, zararlı yiyeceklere bağımlılık derecesinde sevdalı, diyerek bir soruyla sözünü kesiyorum.
- Mütebessim bir gülüşle, ben Konyalıyım diyor Ömer bey, tabiî ki kavgayla, yasakla değil, Mevlana hoşgörüsüyle; inandığınız daha iyi alternatifleri sunarak…
Sonra bu konuyla ilgili açılımada, bilimsel yönden yaklaşıyor:
Uzmanlar genelde, değişebilmek için öncelikle bağımlılıklardan kurtulmak gerektiğini, söylerler, ardından da şu soruları sorarlar.
Nelere bağımlısınız?
Vazgeçemeyeceğiniz şeylerin listesini çıkartarak işe, kolaydan zora doğru başlayın.
Ben de beslenme adına bu listeyi hazırladığımda, "cipsi" ilk sıralara koymuştum.
Gelin görün ki marketlerde şunu alma, bunu içme dedikçe ilgi daha fazla artmakta.
Bugün colalı içeceklerin pazarı ayrandan fazla ise yasaklamanın çözüm olmadığı, iyi ürünleri iyi şartlarda ve tanıtımla hizmete sunmanın gereğine inandım.
Günümüzde, çağdaş dünya ülkeleri organik besin kaynaklarına karşı büyük bir yönelme içindeler. Bu amaçla, Pazar öncesi, beslenme adına üç sorgulamayı yapılmaktalar,
Doğal mı?
Sentetik mi?
Katkı maddesi var mı?
Çünkü sentetik besinler insan bünyesine uygun değil, yaşam süresini kısaltıyor, sindiremiyor ve öğütemiyoruz.
Vücutlarımızda tümörler oluşturuyorlar.
Hâlbuki en tabii olanlar yani gerçek doğadan soframıza gelenler bizimle gerçekten bütünleşiyorlar. Biliyor musunuz? Hücrelerimize en yakın besinler içine teknolojinin hiç girmediği ürünler. En sahicisinden. Yamru yumru, küçüklü büyüklü renkleri çok parlak değil. Olsun.
Artık biliyoruz ki göz alıcı parlak ve çok düzgün olanlar gerçek değil ve bu gerçek olmayan, ürünlere biraz kaltabanlık katılmış.
-Yani makyajlı bir güzellik, diye Ömer Beyin cümlesine katkıda bulunmak istiyorum.
O ana kadar sohbeti büyük bir dikkatle dinleyen Miyase Hanım söze giriyor…
Espri ve meyve tadında cipsle karışık bir sohbetle bilimsellikten uzaklaşıyoruz.
Nasıl olsa kilo alma sorunu yok saldırın…
Konuyu gecenin ilerleyen saatinde, yine Ömer Bey toparlıyor:
Sonuçta, katkılı maddeleri doğal bedenlerimiz kaldırmıyor. Organik besin pazarları gün geçtikçe artıyor, organik besinler bilinçli tüketiciyle her geçen gün daha fazla buluşuyor...
Bir başka deyişle biliyoruz ki kullandığımız her şey en sahihinden olmalı.
Katkısız besinleri, buluşturmalıyız. Dilimizden başlayıp midemize uzanan yolculukta yalnızca sayılı dakikalar bırakacak lezzet yolculuğunda.
Aksi halde, senelerce bir birikimi hazırlayan "obezite" ve de en kötüsü tümörler pusu kuruyor bedenlerimize yavaş yavaş ölüyoruz farkında olmadan.
Gıda maddelerinin hiçbiri fiziksel bağımlılık yapmaz, psikolojik bağımlılık yapar. Şeker de böyle, ancak kısmen fiziksel bağımlılık yapıyor diyebiliriz.
İnsanlar akıllı olacak. Genetik yapımıza uygun besinler tüketmek zorundayız.
Genetik yapımıza aykırı her gıda bizim ömrümüzden çalar!
Tamam, o zaman, genetik yapımıza uygun besinlerden, mesela doğal kuru meyvelerden tüketerek şeker ihtiyacımızı karşılasak olmaz mı?
Tüm bu, sorgulamalardan yola çıkarak doğayla barışık meyve cipsini, özenle yetiştirilmiş atılan gübresini bile dikkate alarak yaş sebze ve meyvelerden, tamamen doğal olmasına özen göstererek tüketicinin damak zevkine uygun olarak hazırladık.
Sağlık açısından sonuçlarının, son derece olumlu çıkması, uzun ömürlü raf süresi ve tadının da yapılan anketler de beğenilmesi mutluluk verici.
Velhasıl, tadına bakıyoruz, gerçekten yediğiniz meyvenin tadını bırakıyor damakta.
Görünümü ve kıtırlığı ise piyasada bulunan cipslerle aynı, hatta daha alımlı, yani sevgili cips severler, anlamak için tatmak lazım. Bahar tazeliği ve doğallığı lezzetini katkı maddelerinden uzak korkusuzca bırakıyor, elma güzelliğini dilinize…
Her şey bir yana zevkler ve lezzetler tartışılır.
Lakin bana göre mükemmel bir lezzeti olan meyve cipsinin tartışılmayacak en büyük özelliği yağ ve kızartma işleminden geçmeden doğal olarak karşımıza gelmesi.
Ve zaten, küresel ısınma mağduru katkı maddeli dünyamızda aradığımız yegâne fark bu değil mi?
Doğallık.
Bu arada küçük bir göndermede gazetemizin cips canavarı Janset Hanım'a; "dayanamadım yanı başımda duran cips beni ye, hamm et, seni bekliyorum dercesine bakıyordu ve ben kıtır çıtır yemeye başladım, ama mausu yağ etmemek için serçe parmağımla yazışıyorum ve küçük kaslarım felaket bir sorunla karşı karşıya büyük zorluk çekiyorum, sıkıntısına son".
Çünkü bu meyve cipsi yağsız, bir meyve kadar saf ve temiz.
Yani ellerim yağ oldu, çaktırmadan üzerime sileyim durumları yok.
Çocuklarda yağdan kaynaklanan bite pireye de son.
İşte sırf bu yüzden binlerce teşekkür sizlere Sayın Ömer Satin ve bilim ekibi.
Bilim ekibi diyorum, çünkü tamamen bilimsel çalışıyorlar. Yöntemlerini belirlerken üç farklı alan üzerinde odaklanmışlar. Yeterli ön bilgi toplamak ve istatistik veriler hazırlamak, hedefi belirlemişler ve yapılacak çalışmayı geniş bir yelpazede beyin fırtınası yaparak planlamışlar. Özetle meyve cipsi konusunda sorulacak her soruya sağlıklı bir cevapları var. Çünkü onlara göre kalite hiçbir zaman tesadüf değildir. Bu bilinçle düşlerini gerçeğe uyarlamak adına derslerine çok iyi çalışmışlar.
Selam olsun!
Yarının güzel Türkiyesi adına hayallerini gerçeğe uyarlayanlara.
Sağlıkla harmanlanmış meyve kokulu yazımızı, bir Atasözümüzle bitirelim. Öz odur ki dağın arkasını göre, akıl odur ki başa geleceği bile…

 Etiketler:

 Haberi Ekle ;  Google    Facebook    Digg    Del.icio.us


 Haber Yorumları  yorum ekle

Havva AKKANAT     19.02.2012 21:52:19
 cips üreticileri dikkat
ONCA CİPS ÜRETİCİSİNİN İŞİ ZOR DEMEKKİ ONCA YATIRIMLARI HEBA OLACAK.İNANMAK GÜÇ MİLYONLARCA İNSANI ÖLÜME SÜRÜKLÜYORLAR VE YETKİLİLER SEYREDİYOR.SİZİ TEBRİK EDERİM BU GİDİŞE DUR DİYEBİLİYORSUNUZ YA YANINIZDAYIM BEYEFENDİ SONUNA KADAR MADDİ MANEVİ DESTEKCİNİZİM.MÜMKÜNSE SİZE ULAŞMAK İSTİYORUM.SAYGILARIMLA.
saci ASLAN     16.11.2011 14:50:25
 harika
Mükemmelsin abi ya seni tanıdım tanıyalı mükemmelsin gene imzanı atmışın bu insanlar için seni çok seviyor ve sayıyorum saygılarımla
Ahmet ERMİŞ     30.10.2011 18:26:47
 çocuklar için sevindirici
Çocuklarımız için sevindirici yaglı kanserojen cipslerden kurtulmak sonunda sayenizde inşaallah mümkün olacak.Bu çocukların saglıgı acısından çok önemli bir çalışma.Hayırlı olur inşaallah.
ali yorulmaz     14.10.2011 04:35:53
 hayırlısı olr inşaallah
çalışmalarını yıllardır takip ediyorum senin için hayırlısı olur inşaallah.tebrik ediyorum.senin gibi kişilere bu ülkenin ihtiyacı var,Allah yar ve yardımcın olsun.
meltem KOZAN     12.10.2011 05:16:05
 tam zamanı
Degerli arkadaşım şuanda okullatdada cipsin tam yasaklandıgı bu esnada piyasaya çıkmanın tam zamanı.İnşallah hayırlısı olur.sizi canı gönülden destekliyorum saglık acısından önemli bir çalışma.başarılar
Mine TAŞGÖTÜREN     02.10.2011 07:25:20
 ÇOK GÜZEL
DEGERLİ ARKADAŞIM OKULLARDA YAGLI CİPSİN SAGLIK ACISINDAN YASAKLANMASININ AKABİNDE PİYASA VE ÇOCUKLARIN SAGLIGI ACISINDAN TAM ZAMANI ALLAH YOLUNUZU AÇIK ETSİN.TEKRAR TEBRİK EDERİM.
SERAP DORUK     05.04.2011 00:49:23
 TEBRİK EDERİM
kONUYLA İLĞİLİ ÇALIŞMALARI YÜRÜTEN BEYEFENDİYİ TEBRİK EDERİM.ŞAYET DİGER YAGLI CİPSLERDEN YAZILDIGI GİBİ FARKLI İSE HARİKA BİR ÇALIŞMA OLMUŞ DERİM.ŞİMDEDEN MÜKEMMEL.
İYİ ÇALIŞMALAR


  • Mine Çakır
  • Aytekin Bayri
  • Erhan Arslan
  • Tufan Özyamak
  • Cihan Erdogan
  • Seyfi Alp
  • Sercan SEZEN
  • ASR-I SAADETE BENZER BİR DÖNEM
    Bolu Haber  Güncel Haberler  Gündemdeki Haberler  Spor Haberleri  Yaşam Haberleri  Medya - Magazin Haberleri  Yemek Tarifi  Ekonomi Haberleri  Eğitim Haberleri  Siyaset Haberleri  Kültür - Sanat Haberleri  Dünya Haberleri  Kadın Haberleri  Bolu Spor Haberleri  Sinema Haberleri  Teknoloji Haberleri  Müzik - Eğlence Haberleri  Sağlık Haberleri  Künye Bolu Haber Postası en ucuz alışveriş Saat Alış Veriş Fırsat Ürünleri samsun oto kiralama karacaoğlu asansör
    Sitede yer alan kullanıcı yorumları üyelik sözleşmesinde kabul edildiği şekilde yorum yapan üyenin şahsi düşünceleridir.

     
    MS Haber bir MS Teknoloji hizmetidir.