ANASAYFA HABER ARA RSS KAYNAĞI FOTOĞRAF GALERİ KÜNYE   Üye Ol - Üye Girişi 
 
12. Cumhurbaşkanı Kim Olacak? - (01.01.2012 11:02:36)
  Çok Okunan Yazılar
KIBRISCIK YAYLALARI HİZMET ÇOŞKUSU...
MENGEN VE AŞÇILIK SANATI...
Bir yer düşünün,iki dağ arasında kalan...
Berlin Duvarı'nı futbolla yıkıyoruz...
MENGENİN TARİHİ HİÇ BİRİMİZİ AFFETMEZ.....
Chef Cihan Erdogan Tokyo'dan yaziyor...
Benim bir babam vardı......
Yemek fotoğrafçılığı......
Edebiyatçılar... Haydi kaleme sarılın......
saci ASLAN 16.11.2011
harika
M. BİLAL A 03.11.2011
DAHA GÜZEL BİR İŞVAR
aytekin 31.10.2011
Bilgilendirme
ahmet cele 30.10.2011
kurbanlık
Ahmet ERMİ 30.10.2011
çocuklar için sevindir
Özpelit 23.10.2011
Tufan Özyamak
ali yorulm 14.10.2011
hayırlısı olr inşaalla
meltem KOZ 12.10.2011
tam zamanı
Mine TAŞGÖ 02.10.2011
ÇOK GÜZEL
tufanözyam 09.06.2011
Teşekkür
Selçuk Çol 07.06.2011
Ellerine sağlık güzel
aytekin 18.05.2011
Tebrikler
SUPHİ SEZE 16.04.2011
öğrencilere saygı göst
Aytekin 14.04.2011
Geçmiş olsun
sevda ve 11.04.2011
tuba büyüküstüne
SERAP DORU 05.04.2011
TEBRİK EDERİM
şahin yerl 04.01.2011
belediye nasıl çalışıy
Ali Yaşar 20.12.2010
Destekliyorum
TURGAY ÜST 06.12.2010
SELAMLAR
Şükrü Köro 07.11.2010
Geçmiş olsun
aytekin 31.10.2010
GEÇMİŞ OLSUN
başar varo 04.10.2010
gaza gelmeyin.
İsmail Kar 29.08.2010
Aşcılık - MENGEN
Sercan SEZ 20.08.2010
SN ADNAN KARATAŞ
eren akdoğ 29.07.2010
teşekkür mesajı
yorum cu 29.07.2010
dilbilgisi
adnan kara 29.07.2010
yanlış
Adnan Sone 20.07.2010
HAYIRLI OLSUN.
berksu ata 15.07.2010
böle düğün yok
aytekin 09.07.2010
Ata Sporu bir başka
Tüy Dökücü Krem Sahtekarlığı
Tüy Dökücü Krem Sahtekarlığı

Büyült / Küçült : 14 Punto 16 Punto 18 Punto Tarih : 22.08.2009 21:48:48

Tüy Dökücü Krem Sahtekarlığı
Kadınların Rağbet Ettiği Tüy Dökücü Kremlerle İlgili Polise Ulaşan İhbar, Boyutları Yurt Dışına Kadar Uzanan Uluslararası Skandalı Ortaya Çıkardı.

Kadınların rağbet ettiği tüy dökücü kremlerle ilgili polise ulaşan ihbar, boyutları yurt dışına kadar uzanan uluslararası skandalı ortaya çıkardı. Türkiye'de faaliyet gösteren bazı firmaların ürettiği ve tüy dökücü niteliği olduğu belirtilen kremlerin aslında bu tür bir işleve sahip olmadıkları ortaya çıktı. Polisin yaptığı incelemelere göre, kremlerin içinde karınca yumurtası yağı olmadığı, bunun yerine "Termit" isimli bir böceğin larvalarının bulunduğu öğrenildi. Üstelik Türkiye'ye kaçak yollarla getirilen larvaların balık yumurtası yağı olarak gümrükten geçirildiği tespit edildi. Kremlerin üzerinde Sağlık Bakanlığı onayı bulunduğu ibaresi yer alıyor. Oysa bakanlığın kozmetik ürünler konusunda bu tip onay vermediği belirtildi.


İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne ulaşan bir ihbar mektubu, kozmetik ürünleriyle ilgili sağlık tartışmasını bir adım daha öteye taşıdı. Şube polisleri kendilerine ulaşan mektubu incelediklerinde Türkiye'de ünlü kişilerin de tanıtımını yaptığı tüy dökücü kremleri üreten firmalar ile ilgili ciddi iddialar ile karşılaştı. İhbar mektubunda bazı şirketlerin piyasaya sürdüğü kremlerin içinde üzerlerinde yazdığı şekliyle karınca yumurtası yağı bulunmadığını, kremlerin "Termit" isimli bir böceğin larvaları kullanılarak hazırlandığı iddia edildi. Kullanılan maddelerin kaçak yollarla Türkiye'ye getirildiğinin belirtilmesi üzerine konuyla ilgili kapsamlı bir çalışma başlatıldı. Ümraniye, Kadıköy, Bahçelievler ve Pendik'te yapılan 10 ayrı baskında 7 kişi gözaltına alınarak sorgulandı.



- FİRMA YETKİLİLERİ KREMLERİN ANA MADESİNİ ANKARA'DA BİR ŞİRKETTEN ALDIKLARINI SÖYLEDİ -



Baskınlar sırasında G.K. LTD isimli firmanın ithal edilen ürünlere ilişkin belgeleri istendi. Ancak görevliler kremlerde kullanılan maddeleri Ankara'daki bir firmadan aldıklarını söyleyince Ankara'daki ilgili firma ile irtibat kuruldu. Ancak firma görevlileri İstanbul'daki firmaya bu içerikte mal satmadıklarını söyleyince baskın yapılan adreslerdeki şüpheliler kaçakçılık suçlamasıyla gözaltına alındı.



Soruşturmada açık kalan noktalar nedeniyle araştırmalarını derinleştiren mali polis, uzman yardımına başvurdu. Kremlerde 'tüy dökücü özelliği' sağladığı iddia edilen karınca yumurtası yağının bu tür etkisinin olduğuna dair bilimsel veri olmadığı belirtildi. Ayrıca uzmanların dikkat çektiği diğer konu da bu yağların, seri üretimi yapılan kremlerde kullanılacak kadar bol miktarda bulunmadığı konusu oldu. Bu seviyede üretim için yüksek maliyet gerektiği ve bu çaptaki firmaların bu maliyeti karşılamasının mümkün olmadığı belirtildi.



Bunun üzerine baskın yapılan adreslerde 35 bin adet krem tüpüne el konularak inceleme yapılması için numune alındı. Yapılan incelemenin ardından çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı. Kremlerde karınca yumurtası yağı yerine yağmur ormanlarında yaşayan bir böcek olan Termit'in larvalarının zeytinyağı ve hamam otu ile karıştırılarak bulunduğu belirlendi. Krem tüplerinin üzerinde Sağlık Bakanlığı'nın onayladığı ibaresi yer alıyor. Bu onayı da inceleyen polis Bakanlığın kozmetik ürün üreticisi firmalara onay vermediği, satışlardan kaynaklanabilecek olumsuzluklara karşın firmaları sorumlu tuttuğu belirlendi.



- FİRMANIN KULLANDIĞI 'DERMATEST' ONAYI SAHTE -



Aynı operasyon kapsamında inceleme yapılan diğer firma S.LTD. 'in tüy dökücü kremlerin üzerinde bulunan ve Almanya'daki bir test merkezinin onayını gösteren belge ile ilgili polis Alman makamları ile irtibata geçti. Dermatest Research Company isimli şirket yetkililerine, Türkiye'deki ilgili şirket ürününe onay verip vermedikleri sorulunca ilginç bir cevap alındı. Dermatest merkezi Başkanı Dr. Werner Voss imzasıyla hazırlanan cevap metninde ilgili Türk firması ile direkt olarak hiç bir çalışmaları olmadığı belirtildi. Kendi tahminlerine göre olayın test aşamasındaki bazı bilgilerin firmalara satılmış olabileceği belirtildi. Dr. Voss ayrıca sonuçlanmamış çalışmaların firmanın internet sitesinde bulunduğunu ancak bu çalışmaların hiç birinin tüy dökücü ürün içerikli olmadığını belirtti. Açıklamada ayrıca Dermatest merkezinin internet sitesinde iddia edildiği gibi Münih'te olmadığı da ifade edilerek Türkiye'deki firmaya dava açılacağı belirtildi. Hazırlanan kremlerin maliyetinin1lira seviyesinde bulunduğunu belirten polis ürünlerin internet ve eczanelerde 30-40 liraya satıldığını ifade etti.



- SEDA SAYAN, HÜLYA AVŞAR GİBİ İSMLERLE REKLAM -



G.K LTD ve S.K . LTD isimli markaların ürünlerinin sedasayanmarketing.com gibi internet sitelerinde tanıtımlarının yapıldığı ve satıldığı belirlendi. Polisin yaptığı tespitlere göre ulusal bir gazetede karınca yumurtası yağının tüy dökücü etkisi haber yapılarak Hülya Avşar, Seda Sayan Helin Avşar gibi ünlülerin bu ürünleri kullandıklarının anlatıldığı belirlendi. Şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda soruşturmanın derinleştirilerek sürdüğü ve bir çok firmanın aynı kapsamda denetleneceği öğrenildi Gözaltına alınan 7 kişi sevk edildikleri adliyeden tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Operasyonun yeni bilgiler ışığında devam ettiği ve çok sayıda firmanın bu bağlamda ürünlerinin denetleneceği öğrenildi.



(CİHAN)


 Etiketler: pendik  Tüy  Dökücü  Krem  Sahtekarlığı 

 Haberi Ekle ;  Google    Facebook    Digg    Del.icio.us


 Haber Yorumları  yorum ekle


Bu habere henüz yorum yazılmamış ilk yorumu siz yazmak istermisiniz



  • Mine Çakır
  • Aytekin Bayri
  • Erhan Arslan
  • Tufan Özyamak
  • Cihan Erdogan
  • Seyfi Alp
  • Sercan SEZEN
  • ASR-I SAADETE BENZER BİR DÖNEM
    Bolu Haber  Güncel Haberler  Gündemdeki Haberler  Spor Haberleri  Yaşam Haberleri  Medya - Magazin Haberleri  Yemek Tarifi  Ekonomi Haberleri  Eğitim Haberleri  Siyaset Haberleri  Kültür - Sanat Haberleri  Dünya Haberleri  Kadın Haberleri  Bolu Spor Haberleri  Sinema Haberleri  Teknoloji Haberleri  Müzik - Eğlence Haberleri  Sağlık Haberleri  Künye Bolu Haber Postası en ucuz alışveriş Saat Alış Veriş Fırsat Ürünleri samsun oto kiralama karacaoğlu asansör
    Sitede yer alan kullanıcı yorumları üyelik sözleşmesinde kabul edildiği şekilde yorum yapan üyenin şahsi düşünceleridir.

     
    MS Haber bir MS Teknoloji hizmetidir.